вторник, 23 март 2010 г.

Ароматни кифлички с краве масло


Ароматни кифлички с краве масло


Продукти:

  • 750 мл прясно мляко
  • 250 гр краве масло
  • 200 мл олио
  • 30 гр мая за хляб
  • 3 ч. л. захар
  • 2 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • брашно колкото поеме
  • сусaм


Снимки към рецептата:















































Начин на приготвяне:

Замесва се средно тесто с млякото, олиото, захарта, солта и маята за хляб. От тестото се правят две топки, като всяка една се разточва с дебелина на 1 см.


С половината от кравето масло се намазва едната част, а с другата половина другата част от тестото. Навиват се на рула, покриват се с фолио и се оставят в хладилника за около 6-7 часа.


След това всяко едно руло се реже на 4 части, от тях се правят 4 топчета. Всяко едно топче се разточва и се реже на 8 парчета.


Оформят се кифличките, може по желание да се сложи в тях сирене, салам или нещо друго по избор. Нареждат се намърсена тава, намазват се с разбито яйце, се поръсват със сусам и се пекът на 200 С в загреяна фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар