петък, 26 март 2010 г.

Редена картофена мусака

Редена картофена мусака


Продукти:


  • 1 кг картофи
  • 300 гр кайма
  • 3 яйца
  • черен пипер
  • чубрица
  • вегета
  • сол
Начин на приготвяне:


Каймата се запържва с малко сол, вегета, чубрица и малко черен пипер.


Яйцата се разбиват а картофите се обелват и се режат на колелца, като се посоляват с малко сол и вегета.


Нарежда се един ред картофи, след това малко от пържената кайма, се полива с малко от яйцата и се слага по малко олио на всеки ред.


Така докато завършат картофените колелца. Накрая отгоре се полива отново с малко олио и налива около 300 мл вода.


Пече се в умерена фурна около час и се поднася топла.


Няма коментари:

Публикуване на коментар