сряда, 24 март 2010 г.

Месена торта

Месена торта


Продукти:


за тестото:

  • 300 гр кисело мляко
  • 100 мл олио
  • 1 ч ч захар
  • 3 яйца
  • 1 ч л сода
  • 1 ванилия
  • 1 кг брашно
  • мелени орехи

за крема:

  • 2 л прясно мляко
  • 100 гр краве масло
  • 4 нишестета
  • 7 с л захар

Снимки към рецептата:




















































Начин на приготвяне:


Замесва се тесто от киселото мляко, захарта, яйцата, олиото, содата и ванилията. Оформят се 4 топчета, като всяко едно се разточва колкото е тавата ( малко-голяма).


Пекът се на 200 С за около 5-6 мин. След като се изпекaт

б

латовите, се прави крема. Разбиват се нишестета, като се отзема от студеното мляко по 6 с л за всяко едно, 24 л за всичките.

Останалото мляко се сварява с 7 с л захар, след като заври се прибавя готовото нишесте. Така приготвеният крем се оставя да и

з

тине.


След което в купичка се разбива 100 гр краве масло с 1 с л захар и се изсипва и

з

тиналия крем.

Разбърква се до хомогенна смес. С този крем я украсяваме тортата, като се има в предвид, че трябва равномерно да се нанася между блатовете.


От горе поръсваме с мелени орехи, я оставяме да престои поне 12 часа и след това тортата е готова за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар