Месена торта
Продукти:
за тестото:
- 2 л прясно мляко
- 100 гр краве масло
- 4 нишестета
- 7 с л захар
Снимки към рецептата:
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто от киселото мляко, захарта, яйцата, олиото, содата и ванилията. Оформят се 4 топчета, като всяко едно се разточва колкото е тавата ( малко-голяма).
Пекът се на 200 С за около 5-6 мин. След като се изпекaт
б
латовите, се прави крема. Разбиват се нишестета, като се отзема от студеното мляко по 6 с л за всяко едно, 24 л за всичките.
Останалото мляко се сварява с 7 с л захар, след като заври се прибавя готовото нишесте. Така приготвеният крем се оставя да и
з
тине.
След което в купичка се разбива 100 гр краве масло с 1 с л захар и се изсипва и
з
тиналия крем.
Разбърква се до хомогенна смес. С този крем я украсяваме тортата, като се има в предвид, че трябва равномерно да се нанася между блатовете.
От горе поръсваме с мелени орехи, я оставяме да престои поне 12 часа и след това тортата е готова за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар