понеделник, 22 март 2010 г.

Дърпана баница



Продукти:

за тестото:

  • 1 литър топла вода
  • 1 ч. л. сол
  • 2 суп. л. олио
  • 10 гр. мая за хляб
  • брашно колкото поеме

за плънка: пържено прясно зеле

може и сирене или извара



Начин на приготвяне:


Замесва се меко тесто с топлата вода, солта, олиото и маята и от него се правят топчета. Нареждат се в намарсена тава, като всяко едно топче се намърсява отгоре с олио. Оставя се около 30 мин. тестото да си почини.


След това всяко едно топче се размъква до много тънко, като му се слага от плънката и по-малко олио. Започва се от центъра на тавата, па така докато се напълни. След това се залива с малко олио отгоре и се слага да се пече.


Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. Когато ще бъде готова се покрива с мокра кърпичка за да омекне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар