Kартофена яхния с пушени ребра
Продукти:
- 500 гр.картофи
- 300гр. пушени ребра
- 3 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 2 червени пиперки
- 1 морков
- 2 лъж. брашно
- 2 дафинови листа
- 1 лъж. червен пипер
- черен пипер
- чубрица
- магданоз
- вегета
- олио
- сол

Начин на приготвяне:
Запържват се лука, пиперките, моркова и скилидките чесън с малко олио. След това се добавя червеният пипер.
Слагат се картофите и пушените ребра, прибавя се малко чубрица, малко черен пипер, две дафинови листа и малко вегета за да стане яхнията по вкусна.
Залива се с вода и се оставя да ври. Малко преди да се свали от огъня се размива брашното и се добавя към яхнията, след което продължава да се вари.
Накрая се прибавя малко магданоз и се маха от огъня. Магданоза не трябва да се превари, защото го губи своя вкус. Сервира се топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар