понеделник, 22 март 2010 г.

Картофена яхния с пушени ребра

Kартофена яхния с пушени ребра


Продукти:


  • 500 гр.картофи
  • 300гр. пушени ребра
  • 3 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 червени пиперки
  • 1 морков
  • 2 лъж. брашно
  • 2 дафинови листа
  • 1 лъж. червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • вегета
  • олио
  • сол

Начин на приготвяне:


Запържват се лука, пиперките, моркова и скилидките чесън с малко олио. След това се добавя червеният пипер.


Слагат се картофите и пушените ребра, прибавя се малко чубрица, малко черен пипер, две дафинови листа и малко вегета за да стане яхнията по вкусна.


Залива се с вода и се оставя да ври. Малко преди да се свали от огъня се размива брашното и се добавя към яхнията, след което продължава да се вари.


Накрая се прибавя малко магданоз и се маха от огъня. Магданоза не трябва да се превари, защото го губи своя вкус. Сервира се топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар