неделя, 9 май 2010 г.

Меден сладкиш с орехи

Меден сладкиш с орехи


Продукти:

  • 6 яйца
  • 5 с л захар
  • 2 с л мед
  • 20 с л вода
  • 20 с л олио
  • 20 с л брашно
  • 1 амонячна сода
  • 200 гр мелени орехи

за шербет:

  • 200 мл вода
  • 1 ч л мед

за декорация:

  • мелени орехи или кокос

Начин на приготвяне:


Разбиват се яйцата със захарта. Към тях се добавят водата, олиото, медта, брашното смесено с амонячната сода и накрая мелените орехи.


След това сместа се излива в намърсена и набрашнена тава. Пече се на 200 С около 20 мин.


След като сладкиша се изпече се загрява 200 мл вода с 1 ч л мед и с този шербет се полива сладкиша.


За декорация може да се използва около 100 гр мелени орехи и кокосови стърготини.


Така приготвеният сладкиш се нарязва на парчета и се сервира в подходяща чиния.


Няма коментари:

Публикуване на коментар