четвъртък, 8 април 2010 г.

Руло от мелено месо с великденски яйца

Руло от мелено месо с великденски яйца


Продукти:


  • 700 гр мелено месо
  • 1 филия стар хляб
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол по вкус



За плънката:

  • 1-2 кисели краставички
  • 2-3 резенчета салам
  • 3-4 варени яйца

Снимки към рецептата:









Начин на приготвяне:


Замесва се месото с яйцето, хляба, рендeната глава лук и подправките. След това се намърсява един лист фолио и се разточва месото с помощ на точилка върху фолиото.


Нареждат се варените яйца, резенчетата кисели краставички и салама в единият край и полека се завива рулото.


Слага се в тавичка и се налива

около
два пръста подсолена вода с малко олио. Пече се в загряна фурна на 180 С около 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар